Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mihucza Nikolett

2008.11.07

 

 

 

Tanulmányok:

Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola rajz szak

2008 Eszterházy Károly Főiskola, rajz-vizuális kommunikáció szak

 

Kiállítások a KorKép csoporttal:

Kitavaszodás – Debrecen, Benedek Elek Könyvtár, 2008

Költői képek – Hajdúböszörmény, Hajdúsági Múzeum, 2008

Kocsmakiállítás – Bakonszeg, Remete vendéglő, 2008

 

 

A Medgyessy Ferenc Gimnáziumban nyílt lehetőségem megismerkedni a grafika, festészet, kerámia és szobrászat technikáival. Kezdetben a grafika iránt érdeklődtem, de a főiskolai évek alatt közelebb kerültem a festészethez. Főiskolai mesterem, Bukta Imre révén megismerkedtem az olajfestéssel és két éve ezzel a technikával készítem képeimet.

Rajzi, festői stílusom és érdeklődésem a Debrecenben és Egerben eltöltött tanulóévek alatt folyamatos változásokon ment át. Kezdetben a realizmus, impresszionizmus, absztrakt expresszionizmus, majd a minimal, pop és street art keltette fel az érdeklődésemet. Mostanra kialakult egy önálló stílus, képi kifejezésmód, amit a sajátomnak érzek.

A festészet mellett filmkészítéssel és vágással is szívesen foglalkozom. Az érdeklődésem a filmek iránt egyenlő mértékű a képzőművészet iránti érdeklődésemmel.

Örülök, hogy a KorKép csoport tagja lehetek. Véleményem szerint előnyt és biztonságérzetet ad egy csoportban való alkotói munka, mert a tagok számíthatnak egymásra és segíthetik egymás fejlődését.